Nuffnang Ads

Tuesday, 13 June 2017

Iftar



Assalammualaikum w.b.t

Alhamdulillah dah lama kami tak makan kat luar  beramai-ramai. Last rasenya besday Sunshine, Rifqi, Uda & Cheda 2015. http://mind-sunshine-mine.blogspot.my/2015/02/happy-birthday-us.html

Majlis Iftar ni pun sekali dengan Besday Mak Jah (11 June) dan Mak (12 June).
Makanan 😊 boleh la dengan harga tu.. Cuma rase boleh dapat harga yang sama dekat tempat yg lagi ok. Tapi untuk kami berkumpul bersama. Tempat ini sesuaila, luas untuk anak-anak sedara Sunshine berlari dan buat macam umah sendiri. Kemudahan pun mudah.



SUNSHINE : Alhamdulilah, Sunshine happy sangat. Sunshine memang suka activiti yang kami berkumpul beramai-ramai. TQ Semua

Wednesday, 15 March 2017

Laskar Pelangi


Assalammualaikum w.b.t

Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia
Selamanya

Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia
Selamanya

Selamanya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu

SUNSHINE :  Menarilah dan terus tertawa… Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa.. Cinta kita di dunia…Selamanya...

Thursday, 21 April 2016

Princess III

Assalammualaikum w.b.t

Alhamdulillah bertambah anak sedara. Kejam pelik dah 5 anak buah Sunshine. Baru ni sempat nak update blog. Maaf ye puteri-puteri aunty.




Alhamdulillah, Ni Nur Aysh Raisha Binti Mohd Rezduan. Lahir 6 Januari 2016. Adam da jadi abang, abang akan jaga adik ye. Huhu





Ini adik Amani. Nur Hanisah Aleya Binti Mohd Hisam. 


Sunshine : Berharap yang terbaik untuk puteri-puteri aunty. Aamiin

Sunday, 10 April 2016

Panuba Inn Resort, Pulau Tioman

Assalammualaikum w.b.t


Percutian yang tidak dirancang... huhu. Rase macam nak pergi bercuti. Sunshine & Ina.. Ish tak bestla kan kalau jalan berdua. Apa lagi Ina kan pandai mengayat... Tak sampai seminggu Maf, Jijah, Eza, Tasya, Ina (Kwn Tasya) & Shikin (Kawan Maf) bersetuju join percutian kami. Tapi last minute Tasya tak jadi ikut sebab anak dia sakit. Dengan budget yang ada kami pilih percutian 3 hari 2 malam. 


PANUBA INN RESORT, PULAU TIOMAN. 


Package Including 
- 2 ways ferry transfer
- 2 nights accommodation
- 1 night BBQ
- 1 day snorkelling trip ( Excluding snorkelling gear)

Itinery : 
Day 1 : Checkpoint at Tanjung Gemok Jetty
             Depart to Tioman Island. Reach Panuba Jetty. 
             Check-in
             
Day 2 : Snorkelling activity. 
             BBQ Dinner

Day 3 : Check-Out jam
             Depart back to Tanjung Gemok from Panuba Jetty




Alhamdulilah, 2 jam dalam perjalanan kami sampai ke KG. ABC. Feri akan turunkan kami dan ada bot yang akan bawa kami ke PANUBA INN RESORT. Lepas check-in apa lagi makan la... huhu. Lepas makan rehat.. Subhanallah cantik sungguh permandangan dari bilik. Petang sikit kami mandi. Kira santai-santai untuk petang hari. Kat jeti tu banyak sangat ikan. Bila bagi makan lagila timbul ikan-ikan tu.



Day 2
Kami mulakan aktiviti snookeling dalam pukul 10 pagi. Jom kita cari NEMO... Entah bila Sunshine rase dah jumpa aktiviti yang Sunshine suka.. YES.. Sunshine suka snokeling.. Rase tenang.. rase ni la aktiviti yang boleh buat jiwa dan fikiran bebas dari masalah... Travel mana pun rasenya melihat keindahan ciptaan Allah yang satu ini buat hati lebih tenang. Jujur Sunshine ni bukan la berani sangat tapi kalau tak cuba kita tak tahukan.
Balik masing-masing lapor n penat. Kami makan n tido sekejap. 




Petang tu kami turun lagi. Mandi-mandi kat jeti. Sunshine try main kayak...


Malam kami ada BBQ yang disediakan oleh pihak resort. Lepas dinner kami jalan-jalan tepi pantai. Menikmati keindahan malam

Day 3
Kami mandi kat jeti je.. Check-out dalam pukul 12pm. Pakcik tu akan hantar kami ke jeti KG. ABC. Feri sampai dalam pukul 2. Balik semua zzzzz. Tapi perjalan balik agak lama. Kami sampai Jeti Tanjung Gemok dalam pukul 5.




SUNSHINE : Alhamdulilah semua berjalan seperti yang dirancang. Ada rezeki kami datang lagi. 







Thursday, 4 February 2016

Surprise Birthday Celebration

Assalammualaikum w.b.t

Happy Birthday Datuk. Surprise Celebration buat Datuk Zaki.

Happy Birthday




Kami pantang ada camera. Datuk layankan huhu

Sunshine : Semoga yang terbaik untuk Datuk dunia akhirat. 




Wednesday, 3 February 2016

KCSB Luncheon CNY Celebration

Assalammualaikum w.b.t

Walau kadang kita tak sama perdapat. Kadang kita gaduh.. kecik hati.. makan hati tapi kita tetap satu team. Kami tak simpan dalam hati. 


Lunch bersama... Boss belanja. TQ Boss.
Sunshine : Kita tetap macam keluarga. 

Tuesday, 2 February 2016

Happy Birthday Fhana

Assalammualaikum w.b.t


Happy Birthday Farhana.

Happy Birthday To You!! Fhana


 

Sunshine : Semoga yang terbaik untuk Fhana. Diberi kesihatan yang baik.. Dipermudahkan segala urusan.